Amit én használok

Mi is az a láthatatlan fogszabályzó?

  • A teljes kezelést számítógépen, három dimenzióban előre megtervezik. A high-tech technológia segítségével minden egyes sínbe a 2 hét múlva elvárt állapotot tudják kódolni, programozni. Meghatározhatják, hogy mely helyeken és mekkora erőt közvetítsen a fogra a láthatatlan fogszabályozó.
  • Még a kezelés megkezdése előtt megnézhetjük képeken, hogy milyen lesz a végeredmény és mennyi ideig fog tartani a kezelés.
  • A pár órás szünettel egész nap viselhető átlátszó sínek a fogakat nagyon rövid idő alatt a kívánt irányba állítják. A hagyományos eljárásokhoz képest, bizonyos esetekben akár fele annyi idő is elég lehet a várt eredmény eléréséhez.
  • Nem befolyásolja a hétköznapi életvitelt. Segítségével ugyanúgy sportolhatunk akár extrém vagy küzdősportokat is, bulizhatunk, ehetünk-ihatunk és még a rettegett fájdalom is sokkal enyhébb, mint a ragasztott fogszabályozók négy-hat hetente esedékes aktiválásánál.
Hagyományos vs. láthatatlan fogszabályzó
Hagyományos vs. láthatatlan fogszabályzó

A láthatatlan fogszabályzás itthon is ismert márkái:

Clear Aligner  |  ClearCorrect  |  Clearsmile  |  HappySmile  |  Invisalign

“A technikát először a Raintree Essix nevű cég kezdte fejleszteni. A technológia kezdetben a kézi set-upon alapult. Ez azt jelentette, hogy a gipszmintán a fogszabályozó fogtechnikus kifűrészelte a mozgatni kívánt fogakat, ezután az új pozíciójukban valamilyen anyaggal, jellemzően viasszal vagy fényre kötő műanyaggal rögzítette. Erre az új modellre készült el vákuum formázó technikával a vékony műanyag sín. Amikor a fogak a sín hordása során a megfelelő pozícióba kerültek, újabb lenyomat következett, és újabb set-up és sín.

Ez a technika kisebb anomáliák megoldására képes. Az áttörés az Align Technology, egy nagy amerikai cég piacra lépésevel jött el. A céget 1997-ben alapították, és 1999 óta gyárt kivehető fogszabályozó síneket Invisalign néven. Ez a cég a világon már több mint hárommillió páciensen alkalmazta az eljárást. Azóta már több cég alkalmaz ehhez nagyon hasonló eljárásokat, melynek segítségével megannyi páciens mosolyoghat újra felszabadultan. Az Align Technology kifejlesztette saját 3D-s grafikus szoftverét, melynek segítségével a kezelés teljes hossza pontosan, mérhetően modellezhető volt. Évekkel jártak konkurenseik előtt, és piaci monopolhelyzetüket remekül kamatoztatták. Igyekeztek minden olyan vállalkozást, amelyről azt feltételezték, hogy komolyan a babérjaikra törhet vagy jogi úton ellehetetleníteni, vagy erős anyagi bázisukat kihasználva felvásárolni. Ez 1999-től egészen néhány évvel ezelőttig működött is. Azóta már számos hasonló profilú cég létezik, akik mind saját szoftverfejlesztésükkel dolgoznak, és elégítik ki a páciensek igényeit megannyi fogorvossal közreműködésben.” /HappySmile/