“Takarítónő-ő-ő”

Még egy sort sem írtam arról, hogy hogyan is mosok fogat (bár gondolom, ezzel nem fogok nagy titkot elárulni), de az már sokkal érdekesebb téma, hogy vajon hogyan tartom tisztán a láthatatlan fogszabályozómat, hogy tényleg átlátszó, és láthatatlan maradjon.

invisalign-vs-braces-600x321
És tényleg láthatatlan!

Háromféle típusú fogkefét használok, teljesen random, hogy mikor melyiket, de már mindegyik használatáról van kialakult véleményem, már ami a sín tisztítását illeti.

lathatatlan fogszabalyzo blog fogkefek 1

lathatatlan fogszabalyzo blog fogkefek 2
Fogkefék: készülékek és a fejek, amiket használok

Ahogy azt az avatott szemek azonnal észrevehetik, mindegyik fogkefe feje szenzitív sörtés. Szerintem ez a legfontosabb. A láthatatlan fogszabályzó használatakor, mivel elég sűrűn váltakoznak a sínek, gyorsan változik a fogak helyzete is, és síncsere alkalmával bizony még egy fogmosás is lehet kellemetlen, ha túl kemény a fogkefe sörtéje, ami bánthatja az érzékeny fogakat vagy fogínyt. Tehát akár elektromos fogkefét, akár manuálisat választ az ember, célszerű a fogszabi viselésének idejére puha sörtékkel ápolni fogainkat.

Fogmosás szempontjából nem szeretném letenni a voksomat sem a Braun Oral-B, sem a Philips Sonicare, sem pedig a Curaprox mellett, de síntisztítást tekintve annál inkább.

Minden fogmosás alkalmával a síneket is megtisztítom. Az elektromos fogkefék sajnos nem elég jók ebben, mert megfigyelésem szerint túl rövidek a sörtéik ahhoz, hogy a sín legmélyebb pontjaiba is benyúljanak. És persze hol vannak ezek a legmélyebb pontok? Pont a front fogaknál, mert hiszen azok a fogaim a leghosszabbak (legalábbis nekem). És ide bizony sem az Oral-B, sem a Sonicare Sensitive feje nem képes benyúlni…
Ezzel szemben a szivárvány szinte minden színében pompázó Curaprox 5460 ultra soft (de gondolom, más manuális fogkefe is) hosszabb sörtékkel bír, így ezzel sokkal könnyebb dolgom van, ha a sínek tisztításáról van szó. Még a legnehezebben elérhető helyekre is befér.

És mindezek mellett, hetente 1 alkalommal pár percre műfogsortisztító tablettával egy pohár vízben áztatom őket, hogy biztosan átlátszóak maradjanak.

lathatatlan fogszabalyzo blog sin tisztitas 1
Egy pohár fogszabi…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s