Enni, vagy nem enni? Ez itt a kérdés!

Úgy érzem, az étkezésnek egy külön bejegyzést illene szentelnem, mert jelenleg ez a legkritikusabb pontja a láthatatlan fogszabályzó sín viselésének.

Láthatatlan fogszabályzó: a biztos fogyókúra
Láthatatlan fogszabályzó: a biztos fogyókúra

Mivel sosem hordtam ezelőtt semmiféle fogszabályzót, nem tudom összehasonlítani azzal jelenlegi helyzetemet, így tényleg a friss tapasztalataimat osztom most meg a következőkben.

Az evés nálam kardinális kérdés. Sokat eszem, ráadásul sosem számolom a kalóriákat sem, így sokszor kapom magam például nassoláson. Hát, így volt ez eddig. Amióta hordom a láthatatlan sínt, mindez véget ért. Csoportosítok. Reggel, ébredés után kiveszem a síneket, bekapok valamit (ha több időm van, rendesen megreggelizek), iszom egy forró teát vagy kakaót, és még le sem nyeltem az utolsó falatot, már megyek is fogat és sínt mosni, hogy aztán azonnal tehessem is vissza, és nehogy kicsússzak a két órás hordásmentes időből. Ebédidőben ugyanez történik: sín ki, leves, második, forró tea, fogmosás, sín vissza. Közben csak vizet iszom, és semmi falatozás, semmi gumicukor (sírok), semmi cukros lötty. Végülis, ha belegondolok, ez igazán egészséges, csak nem könnyű megállni.

A vacsora nehéz ügy, mert sokszor munka után, ha későn végzünk, a férjemmel be szoktunk ülni valahova, hogy ne kelljen éjszakába nyúlóan főzőcskézni és utána még rendet is rakni. Szóval, ha nem otthon eszünk, akkor azért PICIT csalok. Csak akkor veszem ki a sínt, mikor kihozzák az ételt, de evés után vagy csak vízzel öblögetek egy kicsit, és visszateszem a sínt, vagy csak otthon rakom vissza az esti fogmosás után. Attól függ, mennyi idő telik el. Tudom, hogy Márk biztos leszid majd, ha olvassa, hogy kaja után csak úgy visszarakom a fogszabit, de ezúton is biztosítom afelől, hogy ez az állapot általában nagyságrendileg egy óráig áll fenn, és nem is minden nap. 😀 (És utána NAGYON ALAPOSAN ÁLLOK NEKI A TISZTOGATÁSNAK!)

Szóval vége az egészségtelen majszolgatásnak, utat tört magának a napi háromszori étkezés. Meglátjuk, mi sül ki belőle. A súlyváltozásomról is majd időnként beszámolok. Ha lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s