Miért?

Soha nem volt fogszabályzóm. Bár kicsi koromban sokat szoptam az ujjam, szerencsére mégsem lettek annyira előreállóak a fogaim, hogy mindenáron fogszabályzót kellett volna használnom, és természetesen gyerekfejjel örültem, hogy nem kell ilyen borzalmasan festő eszközt hordanom a számban. (Bárcsak ragaszkodtak vona a szüleim ahhoz, hogy legyen…)

Ezzel a fogsorral éltem.
Ezzel a fogsorral éltem.


A lényeg, hogy sohasem volt dolgom fogszabályzóval, és nem is éreztem szükségét, teljesen meg voltam elégedve a fogsorommal, mert bár nem állnak tökéletes sorban, de úgy vélem, talán ez a szexepilem.

De aztán jött a karácsony. A férjem – hatalmas meglepetésemre – valóra váltotta egy álmom, és pár napot eltöltöttünk Karlovy Vary híres szállodájában, a Grandhotel Pupp-ban. Egyik este egy fantasztikus kis étteremben vacsoráztunk, ahol az alábbi kép készült rólam, és beleborzongtam a felismerésbe, hogy a bal felső metszőfogam mennyivel beljebb van a többihez képest, mint a pár hónappal korábbi fotóimon.

láthatatlan fogszabályzó blog előzmény felismerés
Nézzétek a fogsoromat: bekövetkezett a tragédia…

Alig vártam, hogy újra bemenjek dolgozni a rendelőbe, és ráronthassak szegény Márkra, hogy világosítson fel a láthatatlan fogszabályzóval kapcsolatos tudnivalókról, mert nekem AZONNAL szükségem van rá. Mert természetesen vagyok annyira hiú, hogy tudjam, szükségem van fogszabályzásra, de annyira mégsem vagyok elhivatott, hogy merjem vállalni a hétköznapi fogszabályzóval járó kellemetlenséget (hogy látszik, hogy hosszú ideig tart a kezelés, ezért komoly elhatározást igényel). Mindig is elismeréssel adóztam azok előtt a gyerekek és felnőttek előtt, akik vállalják a hagyományos fogszabályzás minden kellemetlenségét, talán pont azért, mert én ennyire betoji vagyok.

Szóval: Márk nagyon rendes volt, csináltunk egy panoráma röntgen felvételt, és fotókat a fogsoromról mindenféle szögben és pózban (a szájterpesz nem egy kellemes dolog, de arra a pár percre, amíg a fényképek elkészülnek, kibírható, hogy feszíti az ember száját), és legelőször is azt nézte meg, hogy ezzel a láthatatlan fogszabályozó technikával az én problémámon lehet-e segíteni – jelesül, hogy azt a fránya bal felső egyesemet előre lehet-e hozni a többi mellé. Jelentem, lehet. Ettől borzasztó boldog és elszánt lettem, alig vártam, hogy elkezdjük a kezelést.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s